Всички, защитаващи Москов, искаха да се изчака 1 април и тогава да се види какво ще се случи със здравеопазването. Но, след като то генерира проблеми и дори работещи в системата изразяват своето недоволство от промените, то опозицията не може да продължи да чака здравеопазването да бъда съсипано.” Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков по БНТ. Според него министър Москов вече е сам в битката за здравеопазването. „Той е политически самотник. Мени си мнението многократно. Но това не трябва да ни учудва, защото неговият кумир Бойко Борисов има същия модел на поведение”, каза народният представител от левицата.

По повод спрените обществени поръчки от премиера, Таско Ерменков подчерта, че в България има институции, които трябва да преценят дали има нарушение на закона и дали една обществена поръчка трябва да се спре, а не премиерът с обаждане по телефона и изявления пред медиите да изземва функциите на държавните органи.  

Ерменков коментира и блокадата на Гръцката граница. Той изрази мнение, че проблемът е свързан не само с Гърция и България, а с функционирането на ЕС. Ерменков даде пример и с поведението на Дейвид Камерън по повод оставането на Великобритания в Съюза, което според него показва, че в ЕС текат процеси, които влияят и на Гърция, и на България. Той обаче призова да бъдем единни, когато се борим за интересите си. „Ние нямаме почти никакви елементи на диалог, а трябва да отстояваме българските интереси”, каза той.