Старши треньорът на "Ботев" Пловдив Станимир Стоилов даде пресконференция ден преди домакинския мач срещу "Литекс" от 24-ия кръг в първенството. Ето какво заяви Мъри пред журналистите:

- Дълга седмица за нас, в която отново направихме една контрола. В нея искахме да видим отново младите момчета, както и играчите, които имат по-малко минути на терена. Отборът се готви нормално за предстоящия мач. Като изключим проблемите на Вандер, всички останали футболисти са готови за игра.

- "Ботев" влиза в тежка серия от мачове, на колко точки ще бъдете доволен от двубоите с "Литекс", ЦСКА и "Локомотив" Пд?

- Преди началото на шампионата всички правеха сметки и изчисляваха точки. Приоритет за мен е преди всичко да запазим нивото, което показваме, а ако го повишим ще бъде още по-добре. Естествено, във всички мачове нашият отбор трябва да излиза с нагласата и мотивацията за победа. Надявам се да вземем толкова точки, колкото заслужаваме.

- Ще играете ли с мисълта за следващите мачове или отборът ще вложи 100% от възможностите си?

- Досега във всеки един мач сме подхождали отговорно и сме се раздавали напълно. Смятам да продължим в този дух и занапред. За "Ботев" всеки един мач е важен. Искам нашият отбор да се развива и да играе все по-добър футбол. Ако това е подплатено и с победи – още по-добре.

- Младостта на отбора на "Литекс" предимство ли е или недостатък за вашия противник?

- "Литекс" играе в този състав от доста време и в него има изградени добри връзки и взаимодействия. Играят много добър футбол. Притежават доста на брой интелигентни и качествени  млади играчи, които заслужават уважение от цялата футболна общественост. Христо Стоичков е успял да им придаде самочувствие и увереност, което им помага много. За нас ще бъде предизвикателство да покажем и ние добра игра, и да премерим сили с тях в чисто игрови план.

- Много специалисти смятат, че в момента "Ботев" и "Литекс" играят най-привлекателния футбол в първенството. Да очакваме ли отворен мач утре?

- Хората могат да очакват качествен мач. Не съм видял противника да се затваря. Те излизат и играят заради самия футбол. Смятам, че и ние досега правим същото. Очаквам да се получи един празник и по-добрият да спечели.

- Притеснява ли Ви горещото време?

- Не искам играчите да живеят с мисълта за атмосферните условия. Естествено, ще трябва да се съобразим с топлината, но на трибуните ще има хора, които искат да видят добър футбол и ние трябва да им го покажем. Ако имахме осветление, можехме да претендираме за по-късен час. И сега би било по-добре да играем от 18 часа, но телевизията вече е насрочила мача и ние трябва да се съобразим с това.

- Ще гледате ли някой от футболистите на "Литекс" по-внимателно и има ли вероятност да привлечете някой млад играч от Ловеч през лятото?

- Не смятам, че български клуб може да си позволи играч от "Литекс". Мисля, че идеята на собственика им е да дава път на младите футболисти, след което те да се реализират зад граница. Аз също смятам, че това е правилният път за тях, особено на запад от България. Не сме мислили да привличаме футболист от "Литекс".