Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на  полицая Венцеслав Караджов от  Пловдив  Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.
Той е обвинен от Окръжна прокуратура Пловдив за това, че на 15.05.2016 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил повече от едно лице – майка си Божура  Караджова и баща си Цветан Караджов, като убийството е извършено умишлено и с користна цел – престъпление по чл. 116 ал. 1  т. 3 пр. 1 и пр. 2 т. 4 пр. 3 т. 7 и т. 9 във връзка с чл. 115 от НК.
Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най–тежката мярка за неотклонение спрямо Венцеслав Караджов.
За престъплението, в извършването на което е обвинен той, законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че Венцеслав Караджов е автор на извършеното деяние. Съдът прецени, че е налице реална опасност обвиняемият да да извърши друго престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка за неотклонение от „Задържане под стража”. 
Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив.