Испанската фирма "Еурофрио" ООД открива днес в 18.30 часа  в Пловдив разширението на високотехнологична си  хладилна складова база.
Тя е една от най-големите, модерни и многофункционални хладилни бази в България за съхранение и обработка на хранителни продукти. Размерът на настоящата инвестиция е 2 млн. евро, а от 1999 г. досега са налети приблизително 10 млн. Капацитетът на съхранение е 15 000 палетни места, равни на 15 000 000 кг, разпределени в 12 хладилни камери. Общата хладилна площ е  12 000 м2, а общият хладилен обем -  60 000 м3. Капацитетът на замразяване на плодове е  100 000 кг на денонощие. Годишно се преработват 3500-4000 тона плодове. След увеличението на капацитета „Eурофрио“ очаква да увеличи заетия си персонал два пъти - до 80 – 100 души.
Дружеството е 100% собственост на испански предприемачи с дългогодишен опит в хранителната индустрия и логистика на хранителни продукти. Развива своята дейност изцяло на българския пазар, като предоставя услуги, свързани със съхранение и обработка на стоки, изискващи температурен режим, сортиране и замразяване на плодове. Клиенти на базата са български земеделски производители, а преработените в „Еурофрио“ стоки се изнасят на европейски и американски пазари.
Специален гост на откриването ще бъде Ева Поведано, търговско-икономически съветник на Посолството на Кралство Испания у нас.