"Въпросът е приключен. Оставам треньор на Ботев", каза  днес пред журналисти старши треньорът на "жълто-черния" тим след победата на неговите футболисти с 4:2 над Раковски в служебна игра. Коментарът му бе по повод интерес от страна на Левски да го привлече.

 В Ботев е получено искане да разреши на Левски да преговаря с мен. То е отказано, тъй че този въпрос няма какво да се коментира. Аз продължавам да водя Ботев. Предстоят ни мачове от турнира за Лига Европа с Жрински Мостар и се готвим за него. Не съм доволен от някои футболистите на Ботев и на Раковски и ще поговоря сериозно с тях. Няма да превръщаме Ботев в сиропиталище", добави още Мъри. В учебната игра срещу Раковски той пусна резервите си и дори изплзва използва двама играчи от противника- Христо Телкийски и Емил Петков
 Валери Домовчийски вкара първия си гол за Ботев още 45-ата секунда. Той засече с глава центриране на Педро и вкара за 1:0. В 5-ата минута Педро удвои резултата. Той  бе изведен сам срещу вратаря и вкара с премерен удар за 2:0. Николай Павлов  Павлов  вкара за 3:0 в 16-ата минута  3:0, след като получи отличен пас от Дяков.

Второто полувреме започна по добре втородивизионния тим.  Даденият под наем  от Ботев на Раковски Цветомир Чунчуков вкара гол от дузпа в 32-ата минута,отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Костов. Само след две минути той отново бе точен с красива странична ножица. В 56-ата минута Педро оформи крайното след центиране на Дяков.

ПФК  Ботев ще организира екскурзия с автобуси до Босна и Херцеговина за мача с Жрински от втория предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят е на 18.07 от 19.30 часа (бг време) на стадион „Белий брег” в Мостар.

Цената на екскурзията е 90 лева, като тя включва пътуване Пловдив – Мостар – Пловдив, билет за мача и медицинска застраховка. Автобусите ще тръгнат от Пловдив в сряда привечер, като точният час ще бъде съобщен допълнително.

Заявки за екскурзията ще се приемат от понеделник до сряда на обед във фен-магазина на стадион „Христо Ботев”, като записващите се задължително трябва да представят лична карта.

Повече информация за екскурзията може да получите на телефон 0887 77 1912.