По време на юбилейната церемония  за постижения в туризма на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация (БХРА), която се състоя  в хотел "Шератон" в столицата, бяха връчени най-престижните награди в бранша. Град Пловдив беше отличен в най-много категории. „Български звезди Мишлен“ тази година  получиха ресторантите "Torro Grande“, "Salt & Papper", "Note di Vino" , "Хемингуей" и сладкарница "Dolce Fellini".

За „Иновативен ресторант на 2017“ журито единодушно определи пловдивския  „Torro Grande”, в който 21 готвачи от световна величина приготвят изискани специалитети и ги поднасят в нестандартна като дизайн обстановка, умело съчетавайки вкус и стилен уют. Призът „Най-добър класически ресторант на България за 2017 година“ спечели ресторант "Salt & Papper" на шеф Николай Боруков. Ресторант „Хемингуей“ взе награда за „Най-добър клубен ресторант на 2017 година“. Друг известен пловдивски ресторант, „Note Di Vino“, спечели награда за „Най-добър ресторант за семейни събития с детска анимация за 2017 година“. Петата пловдивска награда е за веригата бутикови сладкарници "Dolce Fellini" , която взе наградата „Най-добра верига сладкарници за 2017 година“.

Първата награда за вечерта, поднесена от зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева, беше връчена на община Пловдив за „Най-ползотворно сътрудничество в туризма“. Пловдив доказа лидерството си и като кулинарна столица на България, което се дължи както на засилената инициативност на предприемачите в ресторантьорския бизнес, така и на отличното сътрудничество между бранша и местната власт.