Уъркшоп за производство на хляб от екопродукти  ще бъде една от атракциите на  Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех 2013“. Хлябът от ново поколение съчетава традиционните български рецепти и вкус с изискванията на съвременната диетология. Проявата е част от съпътстващата програма на изложението.
    Качествените български продукти, здравословното хранене и диети ще бъдат водеща тема на „Фудтех 2013“, която ще се проведе от 3 до 6 април  в Международен панаир Пловдив.   Целта е да бъдат представени фирми, които са инвестирали в технологии и оборудване за производство на полезни храни, за да стигнат техните изделия по-бързо до потребителите.
    Над 200 български предприятия вече работят по утвърдените стандарти за месо и месни продукти, брашно и хляб, кисело мляко, сирене,  кашкавал, лютеница. Още стотици фирми произвеждат и предлагат на нашия пазар продукти, отговарящи  на най-високите критерии.  В рамките на „Фудтех 2013“ те ще имат възможност да демонстрират резултатите от въвеждането на европейски практики в българската хранителна индустрия, като част от създаването на здравословен начин на живот.
    Новата инициатива е продължение на темата за правилното хранене, залегнала като  основна идея на Гурме салона  в рамките на „Фудтех“, който отново ще зарадва почитателите на изтънчената кухня.  Стремежът да се презентират качествени продукти е в основата и на конкурса „Изборът на потребителя“, на който посетителите на изложението  демонстрират своите предпочитания към български храни и напитки.
    И през 2013 г.  „Фудтех“  ще се проведе по едно и също време с  Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“ и Международната  изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти «Хорека Пловдив». Трите  форума  събират представители на браншове с общи маркетингови интереси - хранителната и винарската индустрия, туризма, хотелиерството и ресторантьорството.