Уъркшоп за производство на хляб от екопродукти ще бъде една от атракциите на Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех 2013“. Хлябът от ново поколение съчетава традиционните български рецепти и вкус с изискванията на съвременната диетология. Проявата е част от съпътстващата програма на изложението.
Качествените български продукти, здравословното хранене и диети ще бъдат водеща тема на „Фудтех 2013“, която ще се проведе от 3 до 6 април в Международен панаир Пловдив. Целта е да бъдат представени фирми, които са инвестирали в технологии и оборудване за производство на полезни храни, за да стигнат техните изделия по-бързо до потребителите.
Над 200 български предприятия вече работят по утвърдените стандарти за месо и месни продукти, брашно и хляб, кисело мляко, сирене, кашкавал, лютеница. Още стотици фирми произвеждат и предлагат на нашия пазар продукти, отговарящи на най-високите критерии. В рамките на „Фудтех 2013“ те ще имат възможност да демонстрират резултатите от въвеждането на европейски практики в българската хранителна индустрия, като част от създаването на здравословен начин на живот.
Новата инициатива е продължение на темата за правилното хранене, залегнала като основна идея на Гурме салона в рамките на „Фудтех“, който отново ще зарадва почитателите на изтънчената кухня. Стремежът да се презентират качествени продукти е в основата и на конкурса „Изборът на потребителя“, на който посетителите на изложението демонстрират своите предпочитания към български храни и напитки.
И през 2013 г. „Фудтех“ ще се проведе по едно и също време с Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“ и Международната изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти «Хорека Пловдив». Трите форума събират представители на браншове с общи маркетингови интереси - хранителната и винарската индустрия, туризма, хотелиерството и ресторантьорството.