Второто издание на кулинарния фестивал "Вкусът на Пловдив" ше се проведе от 14 до 16 май и ще премине под мотото "Заедно". То е подкрепено от Общината, която отново застава зад събитието.
Във вторият фестивал през 2018 ще се включат над 30 участника. Тази година акцентът е върху най-известните, обичани и популярни пловдивски топ-готвачи от ресторантите "Хемингуей", "Рафи", "Мемори, "Одеон" , "Южен полъх", "Ноте Ди Вино", "Сол и пипер" и др, които ще правят целодневни презентации.
Част от кулинарното издание "Вкусът на Пловдив" ще бъде и фермерският пазар, участие ще вземат и ученици от ОУ "Йордан Йовков" в Пловдив.
Официалното откриване на събитието ще бъде от 12:30 часа на 14 май (понеделник) на пл. Римски стадион, непосредствено пред Туристическия информационен център.
В програмата на откриването ще участват Фолклорен ансамбъл "Тракия" и млади музикални таланти от Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери”.
Вкусът на Пловдив се организира от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите "Тракия", Община Пловдив и Регионална занаятчийска камара -Пловдив. Партньори на събитието са Сдружение на професионалните готвачи, клуб "Орфей Уелнес" и Фондация "Local Food".