Изпълнителният директор на Локомотив (Пд) Диян Станев внесе яснота относно ситуацията с Трибуна Бесика и отношенията между сегашното ръководство на клуба и бившия финансов благодетел Веселин Марешки.

- Г-н Станев, вярно ли е,че сте ходили до Варна да разговаряте с г-н Марешки за Трибуна Бесика, но той се е скрил от вас.

- Няма такова нещо. И аз останах учуден от тази статия, но за мен това си е чиста провокация. Явно някой иска на направи конфронтация между нас и г-н Марешки. От 3 месеца не съм разговарял с Веселин Марешки. Той е направил много за Локомотив (Пд) и е достоен за уважение. Всички в клуба сме убедени, че г-н Марешки ще си изпълни ангажиментите, които е поел пред цялата черно-бяла общественост.

- Каква тогава е ситуацията около построяването на новата Трибуна Бесика?

- До колкото съм осведомен, представители на Веселин Марешки от юридическата му кантора са в постоянни преговори с юристи от Община Пловдив. Очакваме в скоро време да се сключи официалният договор между г-н Марешки и община Пловдив, която реално е собственик на спортния комплекс „Локомотив“.

- За феновете на Локомотив (Пд) най-важният мач е този срещу Ботев (Пд). Как ще протече подготовката на тима за пловдивското дерби?

- След мача с Локо (Сф) отборът отива в Гърция за една седмица, където ще се готви изцяло за предстоящото дерби. Решихме да предприемем този ход, за да могат футболистите да се освободят от напрежението в Пловдив и да тренират на спокойствие далече от шумотевицата около тях. Там ще изиграем и две контроли с елитни отбори от Гърция.

- Вие отговаряте пряко за финансовата политика в Локомотив? Има ли проблеми в клуба от това естество?

- Г-н Динев е осигурил всико неоходимо и футболистите трябва да мислят единствено само за футбол. Знае се, че без нашия президент Локомотив можеше и да не започне първенството. В клуба сега всичко е наред, няма сътресения и не очаквам да има.