Няма как  жителите на общината да забравят какво се е случвало, какви са били постиженията и през отминалите години. Подмяната на празника на общината, която за втора година се опитва да направи г-н Иванов е поредно доказателство за това, каза Николай Копринков, председател на БСП  „Марица”.  Според него  25 годишнината от създаването на общината не е на Благовещение, както е чествано до сега, а шест месеца по-късно, но не това е най-лошото,  а  това, че  за времето на неговото управление нищо в общината не се случва.  
Според г-н Иванов  успехът  да се съхрани и развива община Марица  е изцяло благодарение на неговите усилия. За нас, а и  за жителите на общината  буди недоумение с какво точно се хвали той, заявява Николай Копринков. Да не би да  е забравил, че за  годините на предишното управление община Марица стана най-бързо развиващата се община в България, че  при управлението на БСП това бе общината с най-много чуждестранни инвестиции, че предишното ръководство  начело със Запрян Дачев му остави  проекти, чието довършване сега е „черешката на тортата” в отчета– тук визираме  и завършения проект „Енергийна ефективност за училищата в Труд, Калековец, Скутаре и Бенковски  и детските градини в Труд, Калековец  и Рогош”. По времето на предишното управление се градиха училища, мостове, нови читалища, ремонтираха се повечето кметства  в селата, построи се и  административната сграда на общината, построи се и РПУ в с. Труд. Селата се благоустрояваха  и им се даваше възможност за развитие. Предишното управление остави повече от 2 милиона лева излишък, които г-н  Иванов похарчи за кратко време и сега търси заеми, за да закърпи бюджета. Димитър  Иванов се оплаква, че бюджетът на общината бил наполовина, но забравя да отбележи, че това се дължи единствено на неговата управленска немощ, тъй като финасирането на общината от страна на държавния бюджет не се е променило. Променил се е единствено капацитетът на управляващите  в „Марица”.  Сега се прелива от пусто в празно и с манипулации се прави опит да се спасява едно управление, което проваля общината, категоричен е председателят на БСП.
Нашата група общински съветници няма да участва в този фарс, наречен от сега управляващите  „Празник на общината”, защото празник ще бъде тогава, когато жителите  видят промяна в селата си  и усетят отново грижа за тяхното развитие и благоденствие, категоричен е Николай Копринков.