Всеки момент започва операцията на Тодор Неделев в Германия. Това заяви старши треньорът на Ботев Станимир Стоилов  на пресконференция. На  младия футболист ще бъде поставен метален винт в глезена, където има счупена костица.

 
"От удара костта е пукната. 40% е здравата част на костта и лекарите в Германия сметнаха, че трябва да бъде подсилена с винт, за да няма нова травма. Възстановяването и с операция, и без операция ще продължи два месеца. 
 
Вината е във всички нас. За жалост българският футбол и в частност Ботев губят един от най-креативните си футболисти, но това е рискът на професията. 
 
Тези контузии се получават предимно от млади футболисти, до 23-24 години. Ивелин Попов на два пъти получи такава контузия докато бях треньор на националния отбор, Александър Александров също е получавал. 
 
Там трябва да се процедира със специални стелки, специални обувки, но все още в България няма това ниво, за да си позволим такива неща.
 
Разговарях с Тошко веднага след прегледа. Беше му обяснено, че ще трябва да стои с ботуш в продължение на 4 седмици, дали с операция или без. За него е по-добре да бъде опериран. 
 
Не смятам, че контузията е тежка. Ако трябва да измирам между тежки контузии, тази е най-леката. Мисля, че Тошко бързо ще се възстанови.

"Надявам се Тошко да изиграе още един мач за Ботев, за да го изпратим подобаващо", заяви Мъри

Той призна, че Ботев остана и без Георги Сърмов за мачовете с Черно море и Лудогорец. Единствената добра новина е, че Домовчийски вече е възстановен  и е в групата за двубоя с варненци утре.

"Надявам се след загубата от Берое утре футболистите да покажат футбола, който могат да играят и да победим Черно море. Разполагаме с тези футболисти и ако трябва защитници ще играят като нападатели", заяви Мъри.

"Надявам се на подкрепа от публиката, каквато винаги досега сме имали", каза още Мъри.