Рибовъди от Пловдивски регион настояват за субсидии, така както всички фермери получават средства от държавата за произведена продукция. „Желанието ни е за произведена и продадена риба да се дават субсидии. Животновъдите, които отглеждат крави, кози, овце получават подпомагане, ние – не, а произвеждаме най-хубавата и качествена храна“, коментира един от собствениците на големи рибовъдни ферми в областта Радослав Динчев. Според него е добре да се заимства опитът на Румъния и Унгария, където производителите на риба се подпомагат с 1 евро за произведена и продадена риба. По този начин тяхната продукция е по-конкурентноспособна на европейския пазар.
Фермата на Радослав Динчев е разположена на язовир Гичита, на 2 километра от село Царимир. В нея се произвеждат около 150 тона годишно риба за консумация и близо 100 тона зарибителен материал. Във водоемите се отглежда предимно шаран, но има и толстолоб, бяла риба, амур и личинки за риболов. Някои екземпляри шаран достигат дължина от 120 см и тегло около 35 кг. Стопанството на Радослав Динчев e чacт oт aĸвaĸyлтypaтa нa Бългapия. В pибapниĸa имa добри условия и традиции в развъждaнeтo и oтглeждaнeтo нa pибa и pибни пpoдyĸти, ĸaĸтo и на тexнoлoгии за пpoизводството им. Качествата на рибата зависи от водоема и храната, а в България са много добри, твърди Динчев. Той уточнява, че рибата за консумация се храни с гранули и ечемик и това дава чудесните вкусови качества на продукта. В момента близо 30% от продукцията на фермата в Царимир се реализира в чужбина. Радослав Динчев и неговият брат-близнак Красимир, с когото заедно работят, препоръчват консумацията на речна риба, произведена у нас, защото притежава изключително полезни съставки. Според тях през последните години във връзка с повишената култура на българина в областта на диетичното и здравословно хранене се забелязва и по-голямо търсене на риба и рибни продукти.