Ръководителите на общинските здравни заведения ще участват в създаването на нова Стратегия за развитие на здравеопазването в Пловдив, която предстои да се изготви от новия управленски екип. Това стана ясно по време на първата по рода си работна среща под ръководството на кмета на града Здравко Димитров и с участието на заместник-кмета Илия Кирчев и директора на Дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов.

Кметът даде номера на личния си телефон на ръководителите на общинските здравни заведения – болници и ДКЦ-та. Той обеща, че ще им съдейства за бързото решаване на всеки един поставен проблем. „Вашата професия е най-благородната, но е и неблагодарна. Ако възникне проблем – споделяйте го, за да го решаваме бързо. Ще се убедите, че при мен се влиза лесно – запишете си телефонния ми номер ми и го използвайте при нужда“, прикани присъстващите лекари кметът Здравко Димитров.

„Благодаря Ви, не само от мое име, а и името на всички колеги от нашето здравно заведение, защото в последните 10 години не сме имали нормална комуникация с Общината. Оптимист съм, че предстоят по-добри дни пред общинското здравеопазване щом вече всички колеги установихме директен контакт с общинската“, заяви управителят на V-то ДКЦ д-р Олимпия Литовойска.

Предстоят още бъдещи срещи, които ще се провеждат не само в Общината, но и на място, с колективите на всяко едно здравно заведение с цел подобряване работния процес и условията на труд.