Шестото издание на Дефиле „Вино и гурме“ в Стария град на Пловдив, което трябваше да се проведе на 9 и 10 май 2020 г. се отлага. Това съобщиха от общината.

Както вече стана ясно, Министерският съвет на България предлага да се удължи обявеното извънредно положение до 13 май 2020 година. Очаква се да бъдат удължени и всички действащи до момента мерки.  Идеята на фестивала е да съчетае вино, храна, история и култура в едно, осигурявайки на кулинари и винари дворните пространства на различни локации в старата част на града. Така гостите на Пловдив могат да преоткрият възрожденския дух чрез виното в съчетание с интересни кулинарни предложения.

Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив организират Дефиле „Вино и гурме“   в активно сътрудничество  с ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив, професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетъринг-фирмите, и всички участници във винения и кулинарния бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града.

 

До нови срещи! Останете вкъщи и бъдете здрави!

 

Община Пловдив  отново призовава пловдивчани да останат вкъщи, да не излизат навън, ако не е наложително, както и да не предприемат неоснователни пътувания извън града.