Хранителни продукти поскъпнаха драстично за месец по време на епидемията от короновирус, някои  до 100% само за месец. Това показва експресно проучване на КНСБ.

От началото на кризата с коронавируса най-много се е вдигнала цената на плодовете, за които се твърди, че засилват имунната система. Дезинфекциращите препарати също се търгуват за значително повече пари. По тази причина и често се споменава не само от българските медици, а и от тези по света. В резултат – цената на лимоните само за месец се покачи двойно - килограмът им на места достига 5 лева. Най-рязък скок обаче се бележи при джинджифила, който буквално изчезва от магазините за часове. Освен тях – по-скъпи в настоящия месец са зеленчуците, чесънът, месото, както и някои храни, които присъстват често на трапезата.От КНСБ отчитат също, че само за месец антибактериалният гел е поскъпнал от 18 до 90 лева за литър на едро. Прогнозите на експертите са, че заради Великден следващата седмица много от търговците ще вдигнат още цените.