"Съвършенството на японските вкусове и култура" е едно любопитно приключение, което ще се състои на 21 юли 2020 г. от 20:00 ч. на ул. „Абаджийска“, пред уиски бар СандъкЪ.
В поредната вечер от събитията на „Лято в Капана“ ще се пренесете в загадъчния и много интересен свят на изтока. Традициите, стремежът към хармония и баланс в културата на Япония винаги са будили възхищение. Ще видите една отворена демонстрация, за да се уверите в съвършенството на японските вкусове в няколко направления: елегантен чай и чайни церемонии, перфектно хармонични дестилирани напитки и традиционна японска кухня.
Ето какво разказват участниците в това приключение.
Чаена Къща Пловдив: „Първият чай, доставен от нас, беше през 1995 г. от остров Цейлон, където срещнахме най- добрите майстори на чая. Те събудиха нашата любов и интерес към тази вълшебна напитка, на която повече от 20 години се наслаждаваме и не спираме да изучаваме. 10 години по- късно, през 2005 г., с много любов и отношение, създадохме Чаената Къща. И до днес продължаваме да се срещаме с нашите доставчици от различни точки на света. Към момента предлагаме повече от 400 вида чай от четири континента. Видяхме много и продължаваме да учим за тази мистична напитка, която свързва Изтока и Запада в „една чаша“. Искаме да споделим с вас този необятен свят и да ви подтикнем да опитате различните видове, които са полезни, екзотични, а понякога и странни.“
Адриан Кумбилиев- един от най-утвърдените чай сомелиери в града на тепетата /и не само/- израснал буквално сред чаени плантации, които възпитават у него любовта и постоянната жажда за усъвършенстване познанията за чая. Той ще демонстрира и разкаже за традициите в чая и японската чаена церемония.
Уиски бар СандъкЪ : Нямаме какво повече да кажем за нашето място, освен това, което вие- нашите приятели и посетители- вече знаете. “СандъкЪ” е уникално по рода си кътче, създадено с много вдъхновение и поглед към развитието на уиски културата. Точно, както името не е случайно, така не е случайно и това, че барът е ръчно изработен от реставрирани сандъци- дървени, подобно на бъчвите, раждащи „водата на живота“. Освен да ви предложим над 300 бутилки от цял свят, ще ви заведем на вълнуващо пътешествие, ще ви поднесем увлекателна история и отношение, което ще запомните.
Не е случаен афинитетът ни към японското уиски и джин. Той е провокиран от хармоничното съчетание на стремежа към съвършенство и елегантното търпение на японските майстори, водещи до идеално балансиран съвършен резултат.
Гаро Узунян и Гергана Ангелова са учредители на Bulgarian Whisky Academy- BGWA /официален акредитиран партньор на Edinburgh Whisky Academy, Scotland/ и създатели на книгата „Уиски Хроники“. Организатори и завладяващи презентатори на събития на уиски тематика, те ще разкажат за историята, процесите в създаването и консумирането на „самурайските питиета“.
Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.