По  обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден Р.В., на 33 г., за това, че на 22 май 2020 г., в гр. Пловдив, е отнел чужди движими вещи – портмоне, със съдържащи се в него 28 лева и 1000 македонски динара, всичко на обща стойност 70 лв., от владението на пострадалата жена – собственичка на магазин в гр. Пловдив,  без нейното съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив  - престъпление по чл. 196 ал. 1 т. 1 вр. чл. 194 ал. 1 вр. чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По споразумение на прокуратурата и защитата на подсъдимия, одобрено от Районен съд – Пловдив, на Р.В. е наложено наказание от 2 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване. Той е многократно осъждан, предимно за престъпления против собствеността. За последно Р.В. е излязъл от затвора през април 2020 г., след като е изтърпял наказание за друго престъпление. 

На 22 май 2020 г. , в гр. Пловдив, Р.В. влязъл в магазин за дамска конфекция в централната част на града – на ул. „Райко Даскалов“. Собственичката се намирала на няколко метра пред помещението. Р.В. забелязал на бюрото в магазина оставена дамска чанта, която отворил и извадил портфейла с наличните в него 28 лева и 1000 македонски динара. Взел портмонето  и бързо напуснал търговския обект. Собственичката забелязала, че мъжът се оттегля, влязла в помещението и не си намерила портмонето. Пострадалата се опитала да догони Р.В., който се оттеглил в посока към Четвъртък пазара, но не успяла. През това време и друг неин колега се включил в преследването. Той настигнал Р.В., близо до пазара, като поискал да върне портмонето. След известно колебание Р.В. предал отнетия портфейл заедно с паричните средства в него. За случая бил подаден бил сигнал във Второ РУ – Пловдив. Извършителят Р.В. е бил задържан.