Ани пращам материала по пощата, за да не объркам нещо

 


Пловдивчанка: Обичам ангелите с бели престилки, благодарение на тях съм жива

 

Пловдивчанката Катя Шопова изпрати изключително емоционално писмо, с което благодари на медиците за грижите, наричайки ги ангели с бели престилки. Ето неговият пълен текст:

 Прибираш се вкъщи след работа, обичайните неща. Приключваш и ..... време за почивка. Включваш телевизора и започва да те заливате негативизъм. Толкова болни, толкова заразени, починали,убийства и не на последно място,заради бездушието на така наречените"лекари и медицински персонал" , хора умират в линейки,по стълби на болници и т.н. И съм адски объркана, защото в живота си аз имам ( и съм благодарна за това на Бог) моите ангели в бели престилки, които по нищо не приличат на бездушните, лишени от всякакво чувство на хуманност медицински персонал. Именно за тях аз искам да ви разкажа и се чувствам благословена,че те са в живота ми.
 Ще започна с доктор Наталия Калоферова- нашия общопрактикуващ лекар, повече от 25 години. Това, което ще напиша за нея в никакъв случай не са суперлативи. Хипократовата клетва е нейното верую,Светая светих и начин на живот. Колко са лекарите, които са 24 часа в денонощието на разположение? Тя е! Всеотдайна,човечна,честна,с изключителна ценностна система. Професионалист,познаващ в детайли здравословното състояние на пациентите си. Непрекъснато четящ лекар. В чисто човешки план тя за мен и семейството ми - Нашия Ангел. В тежки моменти тя е била винаги до нас,никога не ни е подвела, изключителна и за това я обичаме.
 Сестра Байрева- дълги години са екип с доктор Калоферова. За нея само ще кажа,че когато майка ми умираше нощта преди случката,тя заедно с доктор Калоферова бяха до нея , независимо че на другия ден бяха на работа. Благодаря ти Славе! До като очите ми гледат ще съм ти благодарна!
 Анелия Дичева- гл.сестра в МБАЛ "Св Пантелеймон". Тя е самата Доброта,страхотно чувство за хумор и в най- тежките ситуации, всеотдайна,ще направи невъзможното за да помогне на другите,щедра и обичаща.
 Ели Симеонова гл.сестра в УМБАЛ" Пловдив". Няма такъв Човек. Деликатна, състрадателна, с изключително чувство за дълг,жертвоготовна и благодарение на нея в живота ми влязоха още два  ангела в бели престилки. 
 Доктор Валентин Иванов- завеждащ онкологично отделение ВМИ Пловдив и Ваня Салабашева- старша операционна сестра. Сами се досещате, че съм преминала през огромно изпитание.
 Доктор Иванов- страхотен професионалист ( не случайно му казват"златното ножче") изключително пестелив в изказа си,ще ти каже едно изречение и то ще е достатъчно за да те успокои. За него действията говорят ( хиляди спасени човешки животи). В същото време изключителен администратор. В отделението, което той ръководи целия персонал е внимателен, състрадателен към всички пациенти,нещо което не се наблюдава другаде.
 Старшата операционна сестра Ваня Салабашева- ами,тя е от хората за които може да кажеш,че това не е работа,а призвание. Интелигентна,винаги добронамерена, излъчваща спокойствие и в същото време изключително силна за нейната крехка физика. 
 Бездушието, арогантността, грубостта - това са качества,чужди на моите Ангели в бели престилки. Обичам ги, благодарение на тях аз съм жива. Не на последно място моята благодарност и дълбок поклон пред доктор Румен Христов- мамолог към второ ДКЦ гр. Пловдив. Изключителен професионалист и Човек,и всичко това гарнирано с много скромност. Благодаря ти Докторе! 
 С това си открито писмо искам да кажа на всички хора, които са отчаяни по една или друга причина,че до като съществуват подобен род хора-"АНГЕЛИ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ" има Надежда!!!

С уважение: Катя Шопова