Днес Културният календар на Пловдив бе трансформиран в политически заложник на нечие фашистко въжделение. Това заяви общинският съветник от групата на БСП инж. Йордан Василев. Повод за думите му  бе решението съветниците от управляващото мнозинство на днешнита сесия на ОбС.
       По предложение на Йордан Иванов от уж Демократична България, беше прието в КУЛТУРНИЯ календар да влезе датата 01 февруари, под предлог, че следва една законност. Чия законност и чий интерес следва господинът, нека всеки сам да си отговори. Кому е нужен този парад на омразата и дали Демократична България има дори малка представа за демокрация?
     В цял свят фашисткият режим е заклеймен като престъпен. Във всички страни е забранен фашисткият режим. Ето защо предложих датата 23 септември 1923 г. да бъде вписана в същия този календар, за да бъдат почетени справедливо онези легитимно избрани кмет на гр. Пловдив, общински съветници и пловдивчани, избити без присъда от монархо-фашисткия режим.
    

     Не бива да забравяме Степан Шахбазян, Никола Гълъбов, Ангел Шишков, д-р Никола Ковачев, Соломон Молохов и Хенрих Хершкович...
    

    Но след поредното поругаване на барелефа на Димитър Благоев – Дядото, явно Фашизмът се завръща!
    

     Хора бдете!