Трима водачи на МПС са задържани  за  шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества. Това съобщиха от ОД МВР Пловдив.

Автопатрул на Трето РУ спрял за проверка на пътя  лек автомобил с пазарджишка регистрация.  Оказало се, 30 годишният водач зад волана има предишни криминални прояви, родом е от гр Пазарджик, но живее в Пловдив на квартира. Проверка с полеви тест отчела, че мъжът зад волана е употребил наркотици. В хода на неотложност последвало претърсване на квартирата му, където били намерени 8 малки  разфасовки с марихуана. 
В ареста на РУ Хисаря са задържани двама водачи на МПС, шофирали в нетрезво състояние. Проверяващи от районното управление спрели водач на "Фолксваген " село Житница, а по надлежния ред било установено, че 49 годишен мъж от Калояново, управлява автомобила на своя баща, след употреба на 1.98 промила. Да шофира с 1.27  промила алкохол служители на РУ Хисаря установили и 64 годишен жител на село Иван Вазово. Пияният водач управлявал "Форд фиеста" чужда собственост на територията на община Калояново. Работата по случаите продължава под наблюдение на сътоветната прокуратура.