Община Асеновград oбяви регламента и наградния фонд на кулинарния конкурс "Най-вкусните станимашки сармички".
В него може да участва всеки, който има отношение към традиционната асеновградска кухня. Кулинарните произведения ще бъдат оценявани по вкус, но трябва да са най-мъничките и най-естетски поднесените. Рецептата им трябва да е разказана интересно, допълнителни бонуси ще носи, ако тя има своя история.
Кандидатите участват със сармички, приготвени с половин килограм кайма, в подходящ за представяне съд, аранжирани по тяхна преценка.
Те се състезават в 2 категории – лозови и зелеви сарми. Те трябва да бъдат представени за дегустация от 12 ч. на 30 януари 2013 г. до 12 ч. на 31 януари 2013 г. в Туристически информационен център, разположен в старата община. Дегустацията и награждаването ще се проведат на площад „Акад. Н. Хайтов” като част от програмата на конкурса за „Най-добро домашно вино” от реколта 2012 г. Кандидатите ще се оценяват от компетентно жури - специалисти и ценители.
Три награди ще бъдат дадени за зелеви сарми – 50 лв., 40 лв. и 30 лв. Отпускат се и 2 поощрителни по 20 лв. За лозови е предвиден само един приз от 40 лв.