„Зелен коридор” за желаещите да се вакинират срещу COVID -19  определиха и за жителите на община „Родопи”.
Всеки делничен ден от понеделник до петък всеки, който има интерес, може да се ваксинира във всеки един от 20-те кабинета, разположени на територията на Пловдив.
Организацията за „зелените коридори“ вече е направена. Освен кабинетът в РЗИ, кабинети ще заработят в още 5 лечебни заведения.Територията е разпределена, така че всеки един желаещ, който иска, да се ваксинира, да стигне до кабинет, който е най-близко до неговото населено място.
От понеделник до петък ще са на разположение всички 20 пункта, които са по заповед на здравния министър, плюс още 3 допълнителни, а в събота и неделя ще бъдат дежурни кабинети в 7 лечебни заведения, плюс кабинет в РЗИ.
Разпределението къде ще има дежурни кабинети в събота и неделя: Карлово ще поеме Сопот, Раковски – Брезово, Хисаря ще поеме Калояново, Стамболийски - Кричим и Перущица, Асеновград – Лъки и община Куклен, Пловдив ще поеме община „Марица“, „Родопи“ и Съединение. Първомай – община Садово. Тези кабинети ще работят, така че няма да има върнати.
Поликлиниките и болниците, в които ще извършват ваксинации в града в събота и неделя са:  ДКЦ 1, ДКЦ 2, МБАЛ „Свети Мина“, МБАЛ „Свети Пантелеймон“, МБАЛ „Медлайн“, Транспортна болница, УМБАЛ „Пловдив“.
Паралелно с това започват ваксинации и при личните лекари.