Общинският съветник от групата на БСП инж. Йордан Василев взе отношение за важните инфраструктурни проекти на Пловдив:
Прави впечатление, че за поредна година ръководството на Община Пловдив просто си прехвърля едни инфраструктурни проекти, които касаят всеки един жител на града ни, без съществена промяна и без те да бъдат реализирани в годините.
Видяхме, че Бюджетът е обявен като бомбастичен, огромен, 418 млн. лв. Една разлика с миналогодишния от 72 млн. лв., която не става ясно точно откъде идва. Най-вероятно това е заради държавните пари, които бяха дадени за довършване на стадионите. Може би ще очакваме и пари от кредит, който ще се изтегли. Но прехвърлянето на 50 млн. от Бюджета за 2020 г. единствено говори, че Общината не се справя със своите си задължения и не се активизира изобщо в изпълнение на програмата си за изграждане на обекти.
След гласуването миналата година за разширяването на гробищните паркове на кв. „Коматево“ и „Прослав“, те са добавени към проекта за разширяване на гробищния парк на Рогошко шосе, който стои от години, но не се изпълнява. Там дори се стигна до изграждане на частен крематориум. След мое питане и отговор от Общината, се оказа, че е в пълно противоречие с всички законови изисквания.
Виждаме големите проекти, които пак се правят на парче – пробивът под Централна гара, Модър – Царевец.
Тук новото е, че Модър – Царевец е разделен на няколко отделни точки, с които да се включи ремонтът на съпътстващата инфраструктура.
Може би най-важният проект, който ще предстои на града ни със сигурност ще стартира през следващата година, както научаваме от медиите, а именно пробивът под Централна гара. Но тук отново не можем да видим какво да очакваме, какви допълнителни скрити средства ще трябва да даде Община Пловдив за довършване на тези обекти. Същият проект е свързан с връзката между Надлез Родопи по ул. „Кукуш“ до съществуващия #Бетонен мост. Но този проект продължава да си стои на трупчета и през тази година. Прехвърляме едни средства и едни проекти от година за година, без да имаме реално изпълнение на каквото и да било.  
Според мен ръководството на Общината трябва да се съсредоточи и да бъде направена една цялостна стратегия, тъй като тези инфраструктурни обекти не би трябвало да се разглеждат по отделно, а те са всъщност един цял проект, който би следвало да улесни придвижването в града ни. Но при така заложените проекти ние ще стартираме изпълнението им, с което ще блокираме тотално града.