Извършителят изгубил портфейл с 600 лв. в такси от фирмата на Мариян Киров

27-годишният мъж  от Крислово е казал  пред следствените органи, че е подпалил  таксиметровите автомобили на Мариян Киров в Ягодово. за отмъщени  Преди време изгубил в такси на фирмата на такси  портфейл с 500-600 лева. Оттогава я намразил. Това заяви на извънреден брифинг говорителят на районната прокуратура Атанас Илиев.

Преди 1-2 месеца пък се скарал с шофьор на въпросното дружество. Арестуваният  е обяснил, че сам е приготвил запалителната смес от бензин и дизел.

Пожарът избухна рано тази сутрин, като  напълно са изгорели 6 таксиметрови автомобила. Пламъците са засегнали още две коли, които се претърпели честнични щети.

Паркингът, където са се намирали возилата, и сервизът в съседство са собственост на съпрузи.

"Всички таксита са били без акумулатори. По тази причина се изключва пожарът да е от техническа неизправност", посочи районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев. Той добави, че само в рамките на 24 часа извършителят е разкрит и заловен. 27-годишният жител на с. Крислово не е криминално проявен. Очаква се срещу него да бъде повдигнато обвинение и прокуратурата да поиска за него постоянна мярка "задържане под стража". Предвиденото наказание за палеж е от 1 до 8 г. лишаване от свобода.

"Ще проверяваме и версията на собственика на такситата Мариян Киров за поръчков палеж", добави Грошев.

Досега са извършени  два огледа на местопроизшествието. Иззети са натривки от подпалвача, дрехите му, както и записи от камери. Ще бъдат назначени пожаро-техническа, видеотехническа и химическа експертиза.

Според собственика на таксиметровата компания щетите от пожара  са за около 70 000-80 000 лв.