23-годишен младеж и 20-годишната му спътничка са арестувани след преследване с автомобил и гонитба из улиците на район "Южен" в Пловдив, информираха източници от полицият.

Автопатрул спрял за проверка  автомобил с  малко след 17 часа вчера на улица "Димитър Талев" и поискали документите на  шофьори и неговата спътничка. Според очевидци на мястото, младежите били видимо притеснени и наоколо се усещала специфичната миризма на марихуана.

Девойката  се опитала да изхвърли плик, а в следващия момент младежът вече форсирал двигателя. Въпреки опитите на полицаите да го спрат, той потеглил рязко като ударил и патрулката.

При инцидента единият от служителите на реда е наранил ръката си в предното стъкло.

Започнала гонка по улиците на район "Южен", която стигнала до най-крайната зона на кв. "Остромила". В преследването на бегълците, което продължило близо час, се включили още патрулки.

След като видели, че са обградени от полицейски автомобили вамата оставили колата и продължили да бягат към известен жилищен комплекс. Преди да влязат в сградата, на самата бариера, те били задържани.