От 16-ти до 25-ти април 2021 г. в „LUCKY Дом на киното“ ще се проведе отложеното от миналия ноември 15-то издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив. Световната кинопанорама е едно от най-значимите и популярни филмови събития в България, a тази година селекцията в Пловдив от 14 заглавия е изключително силна.
На 09.04 /петък/ - седмица преди началото на редовната програма на кинопанорамата, ще бъде показан извънредно и предпремиерно номинираният за 6 награди “Оскар” и главен фаворит за най-добър филм – “Земя на номади” с Франсиз Макдорманд. Прожекцията е от 18.30 часа.
Редовната програма на Киномания стартира с носителя на „Златна Роза“ за най-добър български филм за 2020г -  „Страх“ на Ивайло Христов. Любов отвъд страха – така може да се опише филмът с три думи, в който участват Светлана Янчева, Майкъл Флеминг, Стоян Бочев.
Афишът в Пловдив включва най-новите филми на култови режисьори. Филмът „Фестивалът на Рифкин“ на Уди Алън ни пренася на кинофестивала в Сан Себастиан, където двойка американци са завладени от магията на събитието, красотата и очарованието на града и приказния свят на филмите. Бижуто на Педро Алмодовар “Човешкият глас” е 30-минутна елегия за изоставянето, а в центъра е само един персонаж - този на невероятната Тилда Суинтън. Заснет в завладяващо черно-бяло, новият филм на Андрей Кончаловски “Скъпи другари” е историческа притча, която зашеметява със своята навременност.
    В програмата още е най-добрия френски филм за 2020-та година “Сбогом, глупаци” - носител на 7 награди „Сезар“, включително и за най-добър филм - Зрителите ще могат да видят и италианския филм “Най-хубавите години” - майсторски разказ на Габриеле Мучино за приятелството и любовта.
    Очаквайте цялата програма на кинопанорамата. Не забравяйте, че киното работи на 30% от капацитета си и побързайте да вземете своите билети. Продажбата им започва петък /09.04/ от 16 часа в LUCKY Дом на киното

Цена на билетите - 8/6 лв, карта от 5 прожекции - 35 лв
За „Човешкият глас“  - 7/5 лв