Кметът на Пловдив Здравко Димитров инспектираднес строително-ремонтните дейности на ДГ „Перуника“ в район „Централен“. Проектът се реализира по ОП „Региони в растеж“ в размер на 18 106 267 лв., като съфинансирането от общинския бюджет е малко над 2,152 млн. лв

В детското заведение ще има 6 групи, всяка за по 25 деца, или общо 150 малчугани. Всяка стая е боядисана в различен цвят, а в детската градина има и вътрешен басейн. Почти готов е и дворът с катерушки, градинки и зелени площи. Детското заведение ще отвори врати през септември, за да приеме първите деца, предаде Радио Пловдив.

„Много съм доволен от това, което виждам“, заяви кметът, като допълни, че трябва да се направи нова обществена поръчка за обзавеждането на кухнята. „Тя е на стойност 250 000 лв., като поръчката вече е в ход“, поясни зам.-кметът Пламен Райчев.

Той допълни, че до 2 месеца се очаква да отвори врати и ДГ на ул. „Богомил“, а до края на годината да бъде готова и ДГ на бул. „Александър Стамболийски“. Стартира работа и по още 2 детски градини – „Каменица“ в район „Централен“ и „Зорница“ в район „Южен“, като в момента текат процедурите за избор на изпълнител на двата обекта. Текат процедурите към МОН и за изпълнители на 5 нови детски градини и 2 училища, допълни зам.-кметът Пламен Райчев.