ГЕРБ издига Даниел Митов за министър-председател. Това обяви днес лидерът на партията Бойко Борисов.

„Аз съм готов с кабинета, но днес ще ви съобщя, кой ще ви бъде премиер. Не че аз съм уморен или остарял или неуспешен. Във всяка една демокрация хората избират лидер за премиер, защото той носи политическата отговорност”, посочи настоящият премиер.

„С пълномощно не се управлява, а с отговорност, лична, на лидера. Иначе е много лесно. Кабинетът ще го кажем, когато получим мандат. Но този мандат трябва да отиде да го получи някой, да внесе съответните документи. Аз ще чакам, ще гледам, ще помагам и ако трябва ще се намеся. Но толкова вече грозно, лично, жълто и гадно постъпваха тези хора към семейството и дома ми през последните месеци. Колкото и да казват, че съм остарял, не ги съветвам да ме предизвикват”, заяви Борисов „Затова се оттеглих от парламента”.

Дани Митов ще бъде моят кандидат за премиер, защото искам много ясно да се види разликата на евроатлантическата ни ориентация”.

Борисов изрази разочарование от политическите си опоненти, предателствата и омразата им към него.

„Защо? Защото ги побеждаваме. Ами какво да направя. Ето, сега ще се отдръпна и от премиер и от депутат. Да видим, дали сутрин като стана, ще забравят Бойко Борисов. Обсебени хора”.

„Слави Трифонов е безспорно най-успелият човек в шоубизнеса и като певец и артист. Но сега той дойде на друга сцена и на тази сцена трябва отговорност. Трябват смели и бързи решения. Ние ги очакваме”, каза Борисов.

Той посочи, че партията му ще предложи закон за мажоритарни избори, който да могат да приемат с „Има такъв народ”.