С атрактивни демонстрации утре - 17.04.2021 г., събота, от 10 часа ще бъде  открита обновената площадка за разходка на домашни кучета в Парка на репресираните, съобщи кметът на „Тракия” Костадин Димитров. Инструкторът-треньор Галя Конзова ще сподели с присъстващите тайни за доброто общуване между кучето и човека, съвети за неговото обучение и др.  
Междувременно най-младият пловдивски район излъчи първи победител в кампанията на Община Пловдив кампанията „Регистрирай куче и спечели награда – 2021”.
Регистрацията на кучето Арес от породата джак ръсел териер се оказа печеливша и донесе подаръци за домашния любимец на Атанас Каварджиев. Електронната система генерира под печелившия номер № 9860 картотеката на Арес, а кметът на „Тракия” Костадин Димитров връчи на стопанина му предметни награди.
 Инициативата на Община Пловдив се провежда за седма поредна година и е насочена към стимулиране на собствениците, които стриктно спазват законовите разпоредби. Декларирането на притежаването на домашно куче се извършва по постоянен адрес на собственика.
Пакетът с  подаръци за домашния любимец включва козметика за животни и разнообразни аксесоари.