Днес е последният ден, в който можете да се включите в играта на Община Пловдив, с която ще бъдат определени първите посетители на Епископската базилика на Филипопол. Турът за тях ще бъде напълно безплатен като ще имат възможността да поканят свой близък, за когото входът също ще бъде свободен.

В рамките на пет поредни дни Община Пловдив задаваше различни въпроси свързани с историята на Епископската базилика в постове на своята Фейсбук страница. Желаещите да участват в играта отговаряха с верните според тях отговори в коментари под постовете. Стотици граждани се включиха в томболата за безплатно посещение на Базиликата, а утре предстои да научим кои са печелившите.

Десетима късметлии ще бъдат избрани на случаен принцип на 17.04 (събота) точно в 13:00 часа.

Имената на печелившите ще изтегли директорът на ОИ „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев като тегленето ще бъде излъчвано на живо на Фейсбук страницата на Община Пловдив: https://www.facebook.com/PlovdivMunicipality

Тегленето на победителите ще се осъществи по следния начин: имената на всички взели участие ще бъдат разпределени в пет отделни купи като всяка от тях ще съответства на един от петте въпроса. От всяка купа ще бъдат изтеглени имената на двама участници. В случай че те са посочили верния отговор на зададения въпрос, ще получат безплатен ваучер за посещение на най-новия културен център на Пловдив, с валидност от един календарен месец.

За да им бъде предоставен ваучерът е нужно победителите да изпратят имейл до Община Пловдив, с който да потвърдят участието си и желанието си да се възползват от наградата. Имейл адресът е: info@plovdiv.bg

Припомняме ви, че официалното откриване на Епископската базилика на Филипопол ще се състои на 18 април, а на 19 април тя ще отвори врати и за посетители, при спазване на всички противоепидемични мерки. В деня на откриването няма да бъдат допускани граждани, за да се избегне струпване.