Десетима късметлии спечелиха безплатно посещение в Епископската базилика от играта на Община Пловдив

Ясни са победителите от играта на Община Пловдив, в която взеха участие стотици граждани, нетърпеливи да бъдат сред първите гости на Епископската базилика на Филипопол.  

Десетимата печеливши бяха изтеглени днес на случаен принцип от директора на ОИ „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев. Всички те са отговорили правилно на един от петте въпроса в томболата на общината. Ето и техните имена:

1. Малина Арнаудова

2. Стефка Янакиева

3. Александра Димитрова

4. Евгения Стилиянова

5. Гергана Велева

6. Мария Христева

7. Мария Попова

8. Благовеста Паскалева - Господинова

9. Мая Гергова

10. Мария Гаджева

Победителите ще получат безплатен ваучер за посещение в Епископската базилика на Филипопол, която отваря врати за посетители на 19 април (понеделник). Срокът на валидност на ваучера е един календарен месец – от 19.04.21 г. до 19.05.21 г. С него печелившите имат възможността да поканят и свой близък, който също ще може да се възползва от наградата.

За да получат безплатния талон за посещение печелившите участници трябва да изпратят имейл до Община Пловдив, в който да напишат своите име и фамилия и да потвърдят желанието си да се възползват от безплатния ваучер! Имейлът, на който да изпратят необходимата информация, е info@plovdiv.bg

В деня на посещението е необходимо да представят ваучера на входа, както и лична карта, с която да се легитимират.

Ето и верните отговори на въпросите от томболата:

1. От кой век според археолозите датира Епископската базилика на Филипопол?   (IV в. сл. Хр.)
2. През коя година отвори за посетители „сестрата“ на Епископската базилика – Малката базилика?  (2014)
3. В Епископската базилика на Филипопол можете да откриете мозайки с изображения на над 100 птици. Коя е емблематичната птица, която краси входа на храма?  (паун)
4. Епископската базилика на Филипопол се счита за най-голямата раннохристиянска църква в България. Вярно или грешно?  (вярно)
5. Какъв е слоганът на Епископската базилика на Филипопол? (Камъче по камъче, ръка за ръка)
 

Официалното откриване на Епископската базилика на Филипопол ще се състои утре - 18.04. в 10:30 часа.
Молим всички журналисти и оператори, акредитирани за събитието, да дойдат в 10:00 часа, за да могат да получат акредитациите си и да заемат определените за тях места.