Четири отлични оценки написаха комисиите на кандидат-студентите на двата предварителни on-line изпита в Университета по хранителни технологии.

Двете са по химия и опазване на околната среда, като едната е пълна шестица. Другите  са по математика.  По този предмете е получена и една слаба оценка.
„Любопитното е, че момичето, събрало максималния брой точки на теста по химия се е явило и на първия предварителен изпит през март, но оценката му тогава е била много добра, каза зам.-ректорът доц. Атанаска Тенева. При втория опит се е представила отлично и се надявам да има сериозни намерения да учи при нас.“
Според доц. Тенева има още един интересен момент в днешната сесия – че и на двата изпита е изтеглен вариант N 6.
Конкурсът по математика стартира в 9 ч., а по Химия и опазване на околната среда – в 11 ч. Продължителността е по един час и точно на 60-тата минута кандидатите разбират какви са резултатите им. Правилникът предвижда след приключването те да имат възможността да дискутират представянето си и двама от тях се възползваха от тази възможност и разговаряха с колегите от комисията по математика, посочиха от университета.
Предишната кандидатстудентска сесия в УХТ се проведе през март също on-line - тогава нямаше двойки, математика имаше една пълна шестица, а по химия – 5 пълни шестици.
Третата сесия е на 5 юни, желаещите да участват в нея трябва ще могат да подадат документите си от 31 май до 4 юни.