Днес направихме първа копка на проекта за подмяна на водопроводите и полагане на ново асфалтово покритие на три ключови булеварда в Пловдив.
Заедно с директора на „ВиК – Пловдив“ ЕООД Спартак Николов и районните кметове на "Централен" и "Западен" – Георги Стаменов и Димитър Колев дадохме старт на дейностите по бул. „Христо Ботев“, бул. „Копривщица“ и бул. „Коматевско шосе“. Това заяви кметът на града Здравко Димитров.
За да се намалят затрудненията на пловдивчани, живеещи в "Западен" и "Южен", които ще са най-потърпевши от ремонтните дейности, изпълнителят раздели дейностите на четири етапа:
Първият обхваща отсечката от ул „Кавала“ до „Любен Каравелов“.
Във втория ще се работи по трасето между бул „Александър Стамболийски“ до бул „Никола Вапцаров“ в район "Южен".
В третата част е предвидена подмяната на водопроводи по бул. "Копривщица" запад от Пещерско шосе до Коматевско шосе, както и по източната част на булеварда. Там ще има и подмяна на съществуващата паважна настилка с асфалтова.
В последния етап от ремонтните дейности ще се работи на бул. „Христо Ботев“ в отсечката от „Любен Каравелов“ до Коматевско шосе.
Общата площ на новата асфалтова настилка е близо 50 хиляди квадратни метра, а срока за изпълнение на обекта е 120 календарни дни.
Предварително се извиняваме на жителите на "Западен" и "Южен", които ще имат известни затруднения с придвижването, но това е за добро и до няколко месеца ще имат нови водопроводи и модерни булеварди.