Локомотив Пловдив победи с 1:0 Левски София в мач от 25-ия кръг на Първа лига. Домакините спечелиха мача с лекота, като съперниците им почти се оказаха съпротива.

В третата минута Бирсент Карагарен центрира опасно, но съотборникът му Момчил Цветанов се размина с топката. В 17-ата минута Дейвид Малембана изпълни пряк свободен удар, но стражът на гостите запази вратата си. Домакините продължиха да са по-активни, докато гостите се браниха и разчитаха на контроатаки без да застрашат вратата на противника. В 30-ата минута "смърфовете" организираха опасна атака, но Димитър Илиев стреля неточно. Момчил Цветанов  стреля отблизо, но вратарят на гостите изби топката.
Домакините започнаха по-активно втората част и бързо поведоха в резултата. В 48-ата минута Бирсент Карагрен подаде на Кристиан Илич, който се разписа за 1:0. В 61-ата минута Момчил Цветанов потърси Димитър Илиев пред вратата на "сините", но капитанът на локомотивци пропусна от чиста позиция. Левскарите отговориха с атака на Патрик-Габриел Галчев, но Илко Пиргов се намеси решително и запази вратата си. В 83-ата минута Кристиан Гомис отне от Мартин Райнов подаде на  Парвиз Умарбаев, който стреля неточно. Секунди преди края Насиру Мохамед пропусна да изравни от удобна позиция.


Тъжна вест споходи днес един от футболистите на  Локомотив (Пловдив). Майката на Паоло Уртадо си отиде от този свят.

Ръководство, треньори, футболисти и служители застават зад него   в този тежък за него момент и изказват искрените си съболезнования към него и към цялото му семейство.

Бъди силен, ние сме с теб!, добавиха  от клуба.