15-тото издание на Киномания в Лъки Синема  в Пловдив вече е в своя край. Днес киноманите ще могат да гледат цели три заглавия от програмата. В 16:30 часа е началото на “Уенди - момичето, което не иска да порасне”. След номинирания за „Оскар” “Зверовете на Дивия Юг”, дългоочакваният нов филм на режисьора Бен Цайтлин разказва класическата история за момчето, което не пораства, но от гледната точка на неговата не по-малко непокорна приятелка. В тази свободна версия на „Питър Пан” Уенди живее в малко градче в американския Юг. Един ден тя вижда момче, скачащо на преминаващ влак и, примамена от мистерията и шанса да избяга от еднообразния си живот, скача с него заедно с двамата си по-малки братя.
    От 18:30 часа почитателите на Уди Алън могат да гледат новия му филм - “Фестивалът на Рифкин”. Фестивалът в Сан Себастиан тук е обобщение на всички кинофестивали, а киноманите ще открият с удоволствие много цитати и намигвания към класически европейски режисьори. В невероятно черно-бяло Алън отдава почит към своите филмови идоли: Годар и Трюфо, Орсън Уелс, Бергман и дори Луис Бунюел. Фестивалът на Рифкин е носталгичен, романтичен и ироничен филм, какъвто само майстор като Уди Алън може да направи.
    В 20:30 часа пък е началото на новия филм на Андрей Кончаловски “Скъпи другари”. Новочеркаск, Съветския съюз, юни 1962 г. Людмила – предана служителка на Комунистическата партия, бичува всичко, което счита за антисъветско. Стачка в местна фабрика, в която участва и собствената й дъщеря, сварва както нея, така и останалите партийни апаратчици в града напълно неподготвени. Москва решава да отвърне със сила. Докато Людмила отчаяно се опитва да открие изчезналата си дъщеря, ситуацията излиза извън контрол.