Кметът на Пловдив Здравко Димитров - Зико дойде лично да инспектира развитието на проекта Воден цикъл в квартал "Кършияка". С него беше и зам.-кметът по строителство и инвестиции г-н Пламен Райчев. Те  прегледаха дейностите, които се извършват по ключовия както за квартала, така и за целия град булевард "Марица- Север".
Гражданите на квартала изразих своите опасения относно мудното темпо на работа от страна на фирмата изпълнител. Градоначалникът поднесе извинения на жителите на района за създалият се хаос и обеща да се оптимизират сроковете за завършване на отделните улици, като за булевард Марица- Север беше обявено, че трябва да бъде завършен до 30-ти май. На срещата присъстваше и представител на квартал "Захарна фабрика", който изложи проблемите там. Отделно от това местните хора информираха  Здравко Димитров за неприемливото поведение на кмета на район "Северен" Стоян Алексиев, свързано със случката, която се разигра преди две седмици.

Месец предсрочно ще завършват ремонтите по Водния проект в „Захарна фабрика“ и „Кършияка“.
Очаква се ремонтните дейности по улиците от двете страни на моста на Герджика да приключат до края на юли, вместо до края на септември, увери кметът.
До 30 май бул. „Марица“ – север трябва да е готов, като в момента строителите поставят новата ВиК мрежа. Ще положат и асфалтова настилка, а Община Пловдив стриктно ще следи за изпълнението. Правим всичко за удобство на хората, които живеят и работят в "Северен". Графикът на работа е максимално съкратен, а машините ще излязат възможно най-скоро от зоната на бул. „Марица“- север, ул. „Порто Лагос“ и „Луда Яна“, за да се върне нормалният ритъм на живот.
Призоваваме гражданите да не паркират автомобилите в близост до кръстовища, тъй като това затруднява работата на строителите, да не изместват ограничителните елементи, които забраняват преминаването, както и да не преминават с колите си по току-що ремонтираните тротоари, защото вече има случаи на счупени нови плочки.
Близо 9000 метра канализация и 4000 метра водопровод са сменени до момента по Водния проект в район „Северен“. В квартал „Захарна фабрика“ почти на 90% новата ВиК мрежа е завършена.
В близките дни предстои да стартира подмяната на 720 метра чугунен водопровод и полагането на нов магистрален водопровод по улица „Петър Шилев“. По възстановяването на улиците се работи активно, като с подобряването на атмосферните условия ще се положи и последният пласт асфалт.