Общинските съветници  отказаха да освободят от наеми ресторантьорите в Пловдив, които  ползват общински помещения за времето от 1 януари до 31 март т.г.

21 подкрепиха предложението на "Демократична България", но 23-има, предимно от ГЕРБ и съюзниците им, се въздържаха. Така точката не мина и наемателите ще заплащат 50% от стойността за времето на локдауна.

"Представете си, че три месеца не получавате кабелна телевизия, а ви задължават да плащате", обърна се към местния парламент Йордан Иванов от ДБ. Той допълни, че не е честно да се иска от бизнеса да плаща наеми, макар и наполовина, когато заведенията им са затворени със заповед на здравния министър.

Независимият съветник Георги Величков подкрепи мярката и разказа как негов приятел изтеглил заем от 10 000 лева, за да зареди заведението си след поредното отваряне след локдаун. Последвало ново затваряне и човекът изхвърлил продуктите, закупени с кредита и реализирал големи загуби.

Досегашният дългогодишен съветник от Съюз за Пловдив Владимир Кисьов официално премина към групата на ВМРО в Пловдивския ОбС днес.

Така старейшините от ВМРО стават 4, а тези от СП падат до 4.

В СП остават Евелин Парасков, Гергана Стоянова, Ивана Папазова и Владимир Темелков.

В групата на ВМРО са Димчо Петров, Иван Црънчев, Стефан Послийски и Владимир Кисьов.

На парламентарните избори на 4 април Кисьов беше водач на листата на ВМРО в Пловдив-област от гражданската квота.