Пловдивският апелативен съд остави в сила взетата от Окръжен съд  мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж и жена, обвинени в пране на пари.
 Бойка Янушева и Слейман Хамед., който е с двойно гражданство/българско и ливанско/, са обвинени за това, че през 2021 г. в гр. Пловдив, след като са се сговорили предварително, са извършвали финансови операции с имущество, за което са знаели, че е придобито чрез престъпление или друго обществено опасно деяние. Двамата са извършили изпиране на пари чрез 17 банкови превода за общо около 0.5 милиона евро. Други 90 превода не са осъществени, заради блокиране на сметката.
Апелативните магистрати приемат, че от събраните до момента доказателства и разпитите на 22 свидетели може се направи обосновано предположение, че двамата извършили престъплението, за което са привлечени като обвиняеми.

Съдът прецени, че към настоящия момент при мярка, различна от „задържане под стража“, съществува опасност обвиняемите  да се укрият, както и да извършат престъпление. За жената този риск се извежда от предишни нейни осъждания, а за съучастникът й от честите му пътувания до Ливан , където би могъл да се укрие, тъй като има двойно гражданство.

Определението на Апелативния съд е окончателно.
Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираха обвиняемите и съда, където бяха съдебният състав и защитниците.