На Велики четвъртък МБАЛ „Медлайн“ получи нова линейка от Велик Приорат България на Суверенен Орден на Св. Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта O.S.J.
Церемонията по официалното даряване се проведе пред централния вход на болницата. Ключовете и официалното свидетелство за дарение бяха връчени на мениджъра доц. д-р Невен Енчев фон Голденбург от Иван Ганчев, Велик приор на Ордена на Рицарите от Малта за България.
„Нашият стремеж е да помагаме там, където наистина има необходимост от подкрепата ни, като в продължение на традициите на нашия древен Орден, фокусът на милосърдната ни и благотворителна дейност е здравето, образованието и защитата на общочовешките и християнски ценности и добродетели, заяви Ганчев. - С особена радост даряваме тази линейка на МБАЛ „Медлайн“ в Пловдив, защото болницата има отличен мениджмънт и сериозни перспективи за развитие и си струва да бъде подпомагана. Тук се грижат перфектно за здравето и живота на хората и никога няма да изоставят святата клетва на медиците. Правим го с убеденост, че защитаваме девиза на нашия орден „За вярата в полза на човечеството!“ Дори и само един човешки живот да бъде спасен, благодарение на тази наша помощ, това ще бъде най-големият дар за всички нас, които сме посветили енергията, времето и силите си да творим добро в полза на хората. Нека само здрави хора да излизат и от линейката, и от болницата!“
Той изтъкна, че е щастлив и защото дарението е направено на Велики четвъртък със смирение и любов, както повелява християнската традиция. Дарението цели да подпомогне дейността на МБАЛ „Медлайн“ за осъществяване на благородните и хуманни цели по лечение и опазване здравето на хората. Линейката е напълно оборудвана, включително със светлинна и звукова сигнализация за специален режим на движение.
„Поднасям тази икона на Свети Йоан Кръстител, патрон на Ордена под чиито знамена са спасени много човешки животи. Уверен съм, че и за в бъдеще ще е така“, каза доц. Голденбург, който подари на Иван Ганчев ювелирното изображение. Той изрази своите и на колегите от МБАЛ „Медлайн“ дълбоки искрени благодарности за благородния жест на Велик Приорат България на Суверенен Орден на Св. Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта O.S.J. Известният мениджър заяви, че дарението ще подпомогне работата на медиците в динамичното им ежедневие, което през последната пандемична година е станало и доста тягостно.