Голяма трагедия на река Въча до Кричим днес, съобщиха риболовци в социалните медии.  Ето какво разказват те Малко след 10 часа пускат водноелектрическата центра  и изведнъж залпово приижда огромно количество вода. 60-годишен  рибар, нагазил във водата, не успява да излезе веднага. Ботушите му се напълват с вода и течението го повлича надолу.
Другите риболовци подават сигнал на 112. Вецът спира водата и колегите рибари започват да го търсят. Търсенето е трудно, тъй като бреговете на Въча са обрасли с храсти и дървета, и трябва да се гази. Риболовците  са екипирани за газене с ботуши и гащеризони, няма проблем. В 12 часа обаче пак пускат електроцентралата.  Междувременно идва полиция, пожарна, Гражданска защита обаче при тая водна стихия няма как търсенето да продължи. 

Сега идват едни момчета с кросови мотори от Кричим, за да обиколят и от другия бряг. Пристигнали са и близките на риболовеца от Пазарджик. Дано човечецът е оцелял по някакъв начин...
Други риболовци, били на реката по същото време, пишат по страниците ни във ФБ, че залповото изпускане е било толкова мощно, че едва са успели да излязат. На реката няма система за оповестяване, че предстои пускане на веца - сирени или нещо подобно. Ами извинявайте, ама освен риболовци, на Въча има и плажуващи! Другия път ще бъде отнесено някое дете! Колко му е да монтират поне пет сирени в Кричим, Куртово Конаре, Йоаким Груево и Кадиево? Колегите риболовци от години реват и пишат жалби.