Открива се фотоизложба „Чудесата на Индонезия“ в Цар Симеоновата градина, до фонтан „Деметра“, част от поредица от събития по повод навършването на 65 години дипломатически отношения между България и Индонезия.

Фотоизложба от най-големият архипелаг на Земята ще се открие в Цар Симеоновата градина, до фонтан „Деметра“ на 17 май 2021 г., със заглавие „Чудесата на Индонезия“. Посолството на Индонезия в София представя елементи от културата, бита и природата на Индонезия, чрез уникални фотографии от различни острови в екзотичната държава: Бали, Суматра, Флорес, Сулавеси, Западна Папуа, Калимантан, Нуса Пенида и други. Фотосите ще бъдат на разположение за свободно разглеждане от пловдивчани и гости на града в Цар Симеоновата градинката до 30-ти май 2021 г.

Официалното откриване на изложбата ще се проведе на 17 май 2021 г. от 17.00ч, съпътствано с традиционен индонезийски танц, изпълнен от групата по индонезийски танци към Посолството на Индонезия – „Очарователните Рози на Архипелага“.

Изложбата е част от поредица от събития, които посолството планува из цялата страна по повод 65 години дипломатически отношение между България и Индонезия, които се навършват тази година.

Събитието се осъществява в партньорство с община Пловдив, както и Министерството на туризма на Република Индонезия.