Разтърсваща  се разрази по време на днешния протест  пред Съдебната палата в Пловдив. Повече от 50 души се събраха, за да изразят недоволството си от пускането на свобода на Иво Даскалов-Лудия, който навръх Великден с джипа си БМВ уби трима души на Околовръстния път в Пловдив.  Лейла Ускова, майка на загиналия в катастрофата Радослав Усков изпадна в плач и започна да нарежда.
"Колко пъти ти казах сине, да се махнеш от България, но ти не ме послуша. Дайте съдиите, за да им навра където трябва тези 20 000 лева от гаранцията. Ще си купа един автомат "Калашников" и ще ги избия всичките", изкрещя  изпадналата в дълбока скръб жена. След това опита да влезе в  сградата на Съдебната палата, но бе спряна от петима полицаи, които с мъка у удържаха.  Нейният съпруг  Марин определи като истинско безумие решението на магистратите да пусна Иво Даскалов на свобода.

"Дойдохме тук да търсим справедливост. Този човек, който отне три човешки живота, трябва да лежи в затвора до края на живота си", категоричен бе почерненият баща.

Той се опита да успокои жена си, която още няколко пъти опита да влезе в сградата, но бе спирана от униформените служители на реда.  Страдащата Лейла Ускова седна стълбите и продължи да ридае.
"Искам да се махне разследващият полицай Михаил Михов, даже обувките не беше прибрал, взех ги след 5 дена. Трябва парламентът ей тия всичките да ги обеси", каза още тя, визирайки съдиите по делото.

На място пристигна екип на Спешна помощ, за да  й помогне.
"Махайте се, какви сте вие, за да ме лекувате", развика се Лейла  Ускова към медиците и те бяха принудени да се оттеглят.

 "Тук съм, за да търся справедливост. Всеки ден детето ме пита "Какво стана с татко?", а аз не знам какво да му отговаря", заяви съпругата на Радослав Усков- Деляна. Тя не скри, че е  шокирана от решението на съдиите Иво Даскалов да бъде пуснат на свобода.

Участниците в протеста  разпънаха плакати с надпис "Толкова ли струват три човешки живота - 20 000 лева?". Те изразиха съмненията си в обективността на разследването.

"Над Иво Лудия е разпънат чадър, а случаят ще бъде претупан",  заяви  Иван Благоев, кум на загиналия полицай Николай Иванов, който  присъства на протеста.
 "Виновникът за инцидента няма какво да губи и нищо чудно, като се пооправи от травмите,  да се скрие и избяга", добави той . Според него твърденията, че Иво Лудия е е с чисто съдебно минало, не са верни. Юристът Атанас Бояджиев изрази своето притеснение от взетото съдебно решение.
"Аз съм в недоумение защо се постъпи по този начин. Трагедията е голяма. Трябваше да бъде наложена най-тежката мярка. Има обстоятелства по този случай, които будят съмнение", заяви той. И добави, че има риск да се създаде опасен прецедент и хора, причинили смърт да бъдат пускани по-лесно на свобода.

"Това е предумишлено убийство и Иво Лудия не трябва да излиза от затвора, а не да му се налагат гаранции", заяви протестърът Асен Костов.