„Обичам да пиша, защото така давам шанс на сърцето да мечтае и много да обича. Обичам да пиша, тъй щото да давам надежда на всеки.“ Тези думи на Катерина Кайтазова цитира гл. ас. Станко Станков от катедра „Хранене и туризъм“ в УХТ, за да я представи на литературното четене, наречено „Настроение за 24 май“. Презентирана бе втората стихосбирка на първокурсничката от специалност „Хранене и туризъм“ - „По етажите на любовта“.  Първата е озаглавена „Къща за гости“ и е издадена през 2015 г.
Срещата бе организирана по инициатива на Стопански факултет със съдействие на доц. д-р Петя Несторова, директор на Департамента по езиково обучение, физическо възпитание и спорт във висшето училище и се проведе в зала „Хоризонт“. Събрали сме се в навечерието на 24 май, празника, който винаги титулуваме с много „най“ – най-българския, най-обичания, най-светлия, изричани с вълнение, любов и убеденост, каза тя.  
Представянето е част от проявите, с които университетът отбелязва Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.  В него се включиха преподаватели, студенти и служители от университета. Стиховете й бяха четени от нейни близки и приятели, сред които истински фурор предизвика участието на 4-годишния – Йоан Мануков, който сам изяви желание и рецитира на един дъх нейно стихотворение.
Гост на литературната среща беше и учителката й от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника Донка Николова, благодарение на която Катерина следва в УХТ. На четенето присъстваха и двамата заместник-ректори - доц. д-р Атанаска Тенева и доц. д-р Христо Спасов.
Доц. Несторова изненадата присъстващите, като представи още две авторки – също студентки в УХТ, второкурснички от  специалност „Хотелиерство и ресторантьорство“. Юлия Арикова и Полина Забунова са от Молдова. Пред аудиторията бяха представени техни есета, в които двете момичета разкриват своите вълнения по повод 24 май, буквите и словото.
Катерина бе отличена с грамота от Студентския съвет за постижения в художествената и културна дейност. Зам.-председателят Пламен Петров обяви, че талантливата поетеса ще получи и парична награда, за да продължи да се развива и за в бъдеще.
„Благодарим на Катерина, която ни създаде това прекрасно „настроение за 24 май“ и превърна тази среща в празник на духа и на българщината. Признателни сме и на проф. Нанко Бозуков, ръководител на Катедрата по информатика и статистика, открил младата поетеса и дал идеята за това вълнуващо тържество“, заяви доц. Тенева. Доц. Спасов увери, че следващата студентска  културна проява ще е за Деня на Будителите – 1 ноември. Тогава очакваме още колеги да се включат и да представят своите таланти.