Окръжният съд в Пловдив  ще гледа днес от 13:30 часа  мерките на двама полицаи и двама цивилни, арестувани  при  акцията  на Вътрешна сигурност  тази седмица в Пловдив.. 

Само  двама от задържаните  7 пловдивски полицаи са с повдигнати обвинения след операцията  в Трето районно управление в града в сряда. Сред тях е началникът на управлението Самуил Хаджиев и оперативният служител Атанас Качаков. Според прокуратурата те са се приготвяли да вземат 500 кг марихуана от склад, в който се съхранява медицинска марихуана.

Автомобилът на началник на Трето РПУ е бил забелязан пред склада, а хора от фирмата, която е лицензирана за производството на медицински коноп, разказали, че полицаите счупили стъкло на постройката.


Полицейският началник е обвинен и за това, че е изискал от негов подчинен дознател да наруши задълженията си като без основание извърши претърсвания и изземвания в база на пловдивска фирма.

Срещу Хаджиев има повдигнато и обвинение за това, че държи в колата си 50 патрона без да са спазени мерките за безопасност.