Пловдивският апелативен съд остави в сила определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К. В. и Ф. Ж., обвинени в държане с цел разпространение и разпространение на три вида наркотици.  
Двамата обжалват пред Апелативен съд с искане да им бъдат наложени по-леки мерки за неотклонение като „домашен арест“.
Срещу К. В. и Ф. Ж. и съучастникът им В. Г., който не обжалва, са повдигнати обвинения за това, че на 16.05.2021г. са придобили, държали с цел разпространение и са разпространили високорискови наркотични вещества. При обиските на жилищата им са иззети близо 50 грама кокаин, около един килограм марихуана и малко количество пинака/синтетично вещество/.
    След като обсъди събраните доказателства по делото и иззетите високорискови наркотични вещества, медицинска везна, грейдер  и др. Апелативният съд определи, че има достатъчно основания, за да потвърди направения от Окръжния съд извод, че е налице обосновано предположение за съпричастност и на двамата задържани към обвиненията, които са им повдигнати. Ф. Ж. е осъден през януари 2021г. отново за наркотици, но е продължил с престъпната си дейност. За това съдът прие, че за него и за съучастникът му съществува опасност при по-лека мярка за неотклонение да извършат престъпление и да се укрият.
    Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.
Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираха обвиняемите и съда, където бяха съдебният състав и защитниците.