Апелативният съд в Пловдив остава в ареста началника на Трето РУ Самуил Хаджиев. Това стана след заседание на магистратите, продължило седем часа. Прокуратурата му повдигна днес още едно обвинение-  за лично укривателство.

Според разследващите на 10 май тази година той е разпоредил на служител на криминална полиция в Трето РУ да изземе видеозаписи и флаш памет от камери на автомивка и автосервиз, намиращи се на околовръстното шосе на Пловдив. Видеата са съдържали картина за случилото след 22 часа на Великден. Точно тогава на околовръстното става адско меле с 3 жертви. Виновникът за него е Иво Даскалов по прякор Иво Лудия, който оцеля и се лекува в момента в болница.

Според държавното обвинение  Хаджиев е искал да осуети наказателното преследване срещу него, тъй като въпросните видеозаписи и флаш памет той укрил.  Апелативните съдии оставиха в ареста и съучастниците му  . Това са полицаят от Трето РУ Атанас Качаков и  цивилните Симеон Иванов и Даниел Димитров. Те са обвинени в отвличане и нанасяне на побой на Фарук Манаф от Сопот. Мотивът бил, че го подозирали в кражба на марихуана.