От името на групата на ГЕРБ ще се направят две предложения на следващата сесия на Пловдивския общинския съвет, който ще бъде на 9 юни, предаде Радио Пловдив.
Първото предложение е за мораториум върху поставяне на временни съоръжения в районна от подлеза на "Гладстон", към бившия партиен дом, както и в самата Цар Симеонова градина. Това решение на общинския съвет ще действа, докато не се промени самата наредба на общината, която регулира разполагането на различни обекти в посочените зони. Това заяви бившият кмет на Пловдив Иван Тотев.
Второто предложение е за промяна в наредбата за разполагане на преместваеми обекти, която да посочва, че всеки обект, разположен на територията на площад “Централен” и на Цар-Симеоновата градина - ще трябва да премине през одобрението на общинския съвет.
Така, според инж. Тотев, ще се даде възможност на общината да съгласува събития и съоръжения с културния календар на града и да проявява нужната гъвкавост, когато се отнася за по-инцидентни случаи.
Иван Тотев разясни че целта на тези предложения е да се избегнат бъдещи ситуации, подобни на тази, в които дни наред не става ясно, кой е издал разрешение.

Дани Каназриева ще е водач в листата на ГЕРБ в Пловдив - област. Това обяви областния координатор на партията Иван Тотев.

На предстоящите предсрочни парламентарни избори в листата на ГЕРБ в Пловдив ще има промени, които касаят най-вече петото място в подредбата.

На първите четири места ще са Бойко Борисов, Иван Тотев, Радослав Чолаков и Вежди Рашидов, посочи Иван Тотев.

Той добави, че за следващите места се обсъждат различни варианти. Те включват имената на Спас Гърневски, Костадин Димитров, който в момента е кмет на район "Тракия" и Иван Стоянов, кмет на “Източен”.