Трима души пострадаха при инциденти на пътя, съобщиха от ОД МВР Пловдив.

 

16- годишен велосипедист е с травми след сблъсък  на кръстовището на «Коматевско шосе» и улица «Китка». Момчето се движило по велоалея, но не спряло на знак Стоп, и се ударило  в лек автомобил опел. След преглед в болнично заведение е освободен за домашно лечение. Алкохолните плоби на участниците в инцидента са отрицателни.

26- годишна жена от Харманли е с контузии на врата, след произшествие на пътя, предизвикано по нейна вина.  Сигналът е получен в 22,00 часа на 30 май. Жената, която се е движила с пежото си по улица «Рая», предприела маневра ляв завой по  бул. Пещерско шосе, отнемайки предимството на ауди. ПТП е отработено по административен ред от екип на сектор «Пътна полиция».                    

18- годишен водач на БМВ също леко е пострадал при ПТП. Около 23,00 часа на тел. 112 в РУ Труд е получен сигнал за самокатастрофирало БМВ. Младият водач е имал една 10 дни стаж зад волана, но предприел пътуване по мократа и хлъзгава настилка, като най- вероятно несъобразена скорост е станала причина момчето да изгуби контрол над колата, която се ударила в крайпътната мантинела, преминала през нея и се спряла в нива. По надлежния ред е установено, че водачът не се е намирал под въздействие на алкохол или упойващи вещества.