Община Пловдив проведе днес консултации за сформиране състава на секционните избирателни комисии (СИК)  на територията на Община Пловдив за изборите за народни представители на 11 юли. Консултациите бяха председателствани от секретаря на Община Пловдив Ангелина Топчиева.

 

В тях участваха представители на парламентарно представените партии и коалиции в 45-тото Народно събрание – КП ГЕРБ-СДС, ПП „Има такъв народ“, Коалиция „БСП за България“, ПП ДПС, Коалиция „Демократична България – обединение“ и Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“

 

Консултациите завършиха със съгласие, като по време на разговорите политическите формации се договориха за разпределението на общо 4047 представители в 459 СИК по следния начин:

 

КП ГЕРБ-СДС – 1 175

ПП „Има такъв народ“ - 799

Коалиция „БСП за България“ – 673

ПП ДПС - 482

Коалиция „Демократична България – обединение“ - 459

Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ - 459

 

Всеки един от представителите на политическите партии в СИК, които желаят, имат възможност да бъдат ваксинирани с избрана от тях ваксина. В момента в РЗИ-Пловдив има налични от всички одобрени видове.

Предстоят консултации за подвижните СИК и тези в болниците.

Избирателните списъци вече са публикувани на страницата на Община Пловдив. Повече информация за вота можете да видите в раздела „Избори НС 2021“ –  https://www.plovdiv.bg/announcements/elections/.