Областният управител Ангел Стоев призова съветниците в Калояново да изберат временно изпълняващ длъжността кмет и върна за преразглеждане на решението им  от сесията, приключила без избор на нито един от двамата кандидати.  

В писмо до Общински съвт – Калояново Стоев апелира за изпълнение на императивните норми на Закона за местното самоуправление и администрация, където е отчетена изключителната важност на  непрекъснатия управленския процес в една община като гаранция за законосъобразност и защита правата и интересите на гражданите.

Стоев отправя молба към съветниците да  загърбят тесните партийни цели и да положат усилия да отговорят на очакванията на гражданите, като отбелязва, че  обратното би означавало, абдикиране от отговорности.

Политиката означава умение за управление, чиято основа са общите ценности и това налага да намерите консенсус помежду си за взимане на решение в изпълнение на действащото законодателство$, пише областният управител на Пловдив.

Предстои утре Стоев да се срещне с председателя на  местния парламент, заместник-кметовете и секретаря на общината.

Кметът на Калояново Георги Георгиев бе отсранен от длъжност заради съдебна присъда за упротерба на наркотични вещества поп време на шофиране, а на извънредна сесия в края на май съветницте не успяха да изберат кой да поеме управлението на общината до провеждането на нови избори.